06-47781810 info@energyblend.nl

Aanpak

 

Gezamenlijk blenden we de energie van jouw organisatie!

Iedere organisatie is uniek. Samen creëren we een op maat gemaakt programma dat aansluit bij jouw unieke organisatie! Met praktische en toepasbare tools help ik bij de vormgeving, implementatie en borging van een vitaliteitsprogramma. 

Vanuit beleving, energie en plezier gaan we aan de slag met de vitaliteit van jouw medewerkers en leidinggevenden. Door klein te beginnen en dit langzaam uit te bouwen is verbetering van vitaliteit een stuk makkelijker!

Ik geloof in een blended aanpak waarbij online en offline diensten gecombineerd worden. Met blended learning is de combinatie tussen leren, beleven en doen veel makkelijker en bereik je meer impact op gedragsverandering.

Waar ben jij naar op zoek? 

 

  • Tools om vitaliteit op de kaart te zetten binnen onze organisatie. Blend Business: Lees meer 
  • Tools om de werkvloer in beweging te krijgen voor vitaliteit. Ambassadeurs Programma & Blend Events: Lees meer
  • Tools om het gesprek tussen de leidinggevende en de medewerkers over vitaliteit en inzetbaarheid te introduceren of verbeteren. Blend Leader: Lees meer 
  • Tools om medewerkers te ondersteunen en begeleiding richting het verhogen van hun persoonlijke vitaliteit. Blend You: Lees meer 
  • Iemand die tijdelijk het (HR)team komt versterken bij het ontwikkelen en implementeren van een vitaliteitsprogramma. Incompany Vitaliteitsmanager: Lees meer 
  • Een andere oplossing. Neem contact met mij op, dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen. 

 

Wat is Blended learning?  

Een mix van leerinterventies die online en/of offline plaatsvinden. Door veel verschillende leerinterventies met elkaar te combineren ofwel “blenden” wordt de effectiviteit van een verandertraject sterk vergroot. Blended learning heeft onder meer deze voordelen:

 

Je combineert de sterke kanten van verschillende interventies.

Door de kennis online aan te bieden is er meer tijd over voor interactie, toepassing en verdieping tijdens de live momenten.

Je kan beter afstemmen op de behoefte en leervoorkeuren van de deelnemer.

Het effect van leren is groter als de deelnemer de leerstof direct kan toepassen in de praktijk.